Home Contact Nieuwsbrief Downloads Wist je Steenokkerzeel
Activiteiten Foto's Actualiteit Links Sponsors

 

Digitale fotografie

 

fma/Leden digivrienden.html

Digitaal of “numeriek“, een term die je de hele dag en overal hoort en ziet. Een „ouwerwets“ filmrolletje kun je nauwelijks vinden, laat staan ontwikkelen. Deze digitalisering doet gelukkig niets af aan de kennis en het gebruik van een toestel.

Het grote verschil: eens we een apparaat en toebehoren hebben, kost het niets meer om foto’s te maken.
De kwaliteit van de gemaakte beelden hangt in hoofdzaak af van “de beeldennemer”.

Zelfs een compact toestelletje heeft meer in zijn mars, dan we er gewoonlijk mee doen. Naast de vermelding “automatisch” kan het nog heel wat meer, als je de “knopjes” maar weet staan en ze ook gebruikt.

Je toestel leren hanteren en weten wat het kan, ongeacht welk type of merk, je kennis doorgeven en kennis nemen van anderen, niet als professioneel, maar als geïnteresseerde. Als we daar in slagen dan hebben we onze doelstelling bereikt.

Het bezit van een pc of notebook is wenselijk en als je enige kennis van pc-gebruik hebt is dat meegenomen. Het overige dat leren we onder mekaar bijgestaan door een animator.

Met onze vrijblijvende bijeenkomsten willen we niet in de voetsporen treden van dag-en/of avondcursussen. De Kennisbeurs tracht op een ludieke, vrijblijvende en voor ieder jong-gepensioneerde en senior begrijpbare manier het digitale beeldgebruik toegankelijk te maken.
Door het werken in groepen kan ieder zich bekwamen in zijn eigen interessedomein en met zijn toestel.

Onze overlegmomenten gebeuren tijdens de weeknamiddagen.
Zie je er wat in,kijk even op onze activiteitenkalender, contacteer ons of kom eens langs tijdens een van onze bijeenkomsten.
Om het geheel wat aangenaam te maken worden er af en toe fotouitstappen georganiseerd.

Er wordt aangenomen dat mensen die willen deelnemen beschikken over een digitaal fototoestel (of er een willen aankopen, wij kunnen u hierin raad geven). Het type heeft geen belang. De praktijk leert ons dat je met een eenvoudig toestel goede foto's kan maken.
Wat echter niet aan bod komt is een gsm of smartphones
Een beetje basis PC kennis is eveneens een aanrader. (je kan die opdoen bij onze PC-initiatie collega's)
Ziet u er wat in, overwin uw drempelvrees en kom langs. Kennisbeurs staat voor kennis delen en niet voor uitpakken met dure toestellen en grote prestaties.

Met steun van CERA

De data vind je in de activiteitenkalender

Contact / Activiteitenkalender


Laatste aanpassing 31-03--2021:: Webmaster Hugo De Prins :: Webhosting: Kordata Kortenberg